Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2008 14:07 - приказка за спящи мъже и млади вещици
Автор: net Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2177 Коментари: 5 Гласове:
1



В една далечна земя, сред прекрасна гора, живял един млад мъж. Мечтаел да превземе света. В главата му се въртели идеи, как да стане светът по-добър. Бил енергичен и жизнен, и строен, и даже богат, и умен,  колкото е умен всеки мъж.

Един ден срещнал млада жена, /и познайте какво станало с ума/. Бил омагьосан от нея. Какво са правили – не знам, но една вечер легнал в леглото и заспал. Минала година, втора, трета….

Продължавал да спи.

И спал дълго време, докато му пораснала брада и поостарял  и хората съвсем забравили, че съществува……..

 

Една жена, пленена от разказите за  приказните места,  в далечната земя, сред прекрасната гора,  решила да провери истина ли е, какво има там и да се наслади на красотата.

 

Открила спящият. Целунала го леко,  за да не го събуди. Помислила си, ако сега се събуди изведнъж, ще се стресне, ще се уплаши- ще го будя постепенното, леко и нежно, за да стане от сън с усмивка.

Изхвърлила боклуците и го целунала. Почистила паяците и паяжините – и го целунала. Леко побутнала завивките.и го целунала  Той само леко примигнал с клепачи и се усмихнал в унеса си.......

Минало доста време. Паяците отново започнали да спускат плетениците си.

А тя. Тя вече нямала сили да се бори с паяците и с боклуците, които се появявали, незнайно как- през деня ги изчиства, а на сутринта някой ги  връща.

А и вече свикнала с това състояние –  на спящият и паяците.

Но един ден, слънчев лъч я събудил. Отворила очи и се огледала, стреснато и учудено.  Погледнала усмихнатото, брадясало лице на спящия, доволен от своята леност.  Гледала го и усещала протегната към нея ръка, но нещо в нея се пречупило. Замислила се. И като всяка  вл _ _ _ _,  достатъчно умна жена преценила- Вечността е абстрактно понятие. И да чакаш вечно не е решение, а примирение.

В безсилието си изкрещяла. И отърсена от безвремието, в което била изпаднала,  тръгнала, хей така, направо, без да споменава  на никого и защо- В същност на кого би казала. Кой би я чул?

И тръгнала да търси онази, млада  20 годишна вещица, която е омагьосала този, вече застаряващ мъж. Обикаляла и питала, обикаляла и питала.

И разбрала, защо той не става от леглото и все спи. Защото вещицата  му казала, че в леглото ще е „вечно млад” и ще умре в леглото, правейки любов с нея-двадесет годишната. И той чакал.

А тя, омайвала един, след друг, обикаляла света в компания на двадесет годишни. Обещавала вечна младост  и била забравила за онзи, вече старият.

А  20 годишните  тя хранела с любовта на младите, с богатството на старите и те  въобще и не подозирали за съществуването на онзи, чакащия.

А той? Той  вече не бил богат, не бил и млад……



Тагове:   мъже,   млади,


Гласувай:
1



1. martito - А тази жена, докато питала и разп...
04.11.2008 20:46
А тази жена, докато питала и разпитвала, не е ли открила лек за спящия мъж? :)
цитирай
2. net - ще има продължение
05.11.2008 10:09
ще има продължение. Или може би не.
В същност, тя май не търси лекарство.
Въпросът е какво иска тя?
Да види онази, която е променила живота му с обещания.
А защо?
Защо и да търси една от многото млади жени с които е бил. От женско любопитство или от загриженост за него, или просто да направи сравнение между себе си и нея, вече остаряла. Да му я покаже? И той да се стресне от това на какво прилича сега тя, изглеждайки като всички жени?
Или просто търси една млада жена.
Дали го обича толкова, че да намери младата, която да го събуди? И нали магьосницата е казала, че ще умре в леглото, и то правейки любов с младата.
Ще го остави ли да умре в обятията и? или ще предпочете да го запази в това състояние- "вечно млад в леглото", но спящ за нея. Доволен от присъствието и, но мислещ си за друга?
цитирай
3. henzelski - Net,
06.11.2008 16:13
въпросът е да го напишеш интересно...;)
Все пак поздрави за идеята!
цитирай
4. martito - Кой знае. . . А аз едно не мога да ра...
25.11.2008 22:00
Кой знае... А аз едно не мога да разбера - защо на човек по му е лесно да каже какво не иска, отколкото какво иска...
Но твоята героиня ще се справи, ще намери това, което търси - силна е!
цитирай
5. анонимен - Привет!
23.12.2008 14:03
Всичко е относително..Магиите не са вечни и безкрайно силни.Силното желание решава всичко в живота ни.Разказът е отворен за развръзка, което е оригинално..в разказите всичко е възможно, в живота-почти всичко(въпрос на време е, да правим чудеса като Христос)
Харесах написаното.Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: net
Категория: Забавление
Прочетен: 473620
Постинги: 122
Коментари: 805
Гласове: 5274
Архив